Strelectvo:Olejnik 6. v dvojitom trape,zabrzdili ho zdravotné problémy

19.06.2015 Celý región

Baku 19. júna (TASR) - Slovenský reprezentant v športovej streľbe Hubert Andrzej Olejnik obsadil na 1. európskych hrách v dvojitom trape konečnú šiestu priečku. V semifinále trafil z 30 terčov len 27, čo mu na postup do bojov o medaily nestačilo. V Baku sa mu tak nepodarilo získať miestenku na budúcoročnú olympiádu v Riu de Janeiro. Tá bola určená len pre víťaza disciplíny, ktorým sa stal Rus Vitalij Fokejev po finálovom triumfe nad Maďarom Richárdom Bognárom, bronz si vystrieľal Talian Antonino Barilla.

"Boli to veľmi ťažké preteky, bojoval som celý deň. Mal som problémy s krčnou chrbticou a ramenom, takže vzhľadom na to je výsledok veľmi dobrý," povedal Olejnik pre TASR.

Hoci nemal Olejnik ani v jednej z piatich kvalifikačných položiek stopercentnú mušku, konštantným výkonom sa mu podarilo držať krok s vedúcou skupinou strelcov. V prvých dvoch sériách netrafil po dva terče, v tretej následne až tri. Patrilo mu síce až 10. miesto, ale keďže v zostávajúcich dvoch položkách zostrelil zo 60 letiacich holubov na dva smery dovedna 57, mal na konte dostatočný počet bodov na účasť v semifinále.

V ňom však začal chybným výstrelom a hoci sa v ďalšom priebehu prepracoval priebežným poradím aj na tretie miesto, v závere súťaže netrafil ďalšie dva terče a s nástrelom 27 obsadil šiestu priečku.

Práve zdravotné problémy ovplyvnili jeho výkon v semifinále. Tie zapríčinili rozhodujúce dve chyby v závere. "Nebol som nervózny, všetko išlo dobre, no trikrát som pre tú krčnú chrbticu nedokázal dobre dotiahnuť terče a netrafil som," dodal.

dvojitý trap - kvalifikácia:
1. Steven Scott (V. Brit.) 142
2. Vitalij Fokejev (Rus.) 142
3. Antonino Barilla (Tal.) 142
4. Richárd Bognár (Maď.) 142
5. Andreas Löw (Nem.) 141
6. Hubert Andrzej OLEJNIK (SR) 140
 

Vyberte región